Correctbook maakt een onuitwisbare indruk

 

… met uitwisbare notitieboekjes!

Dat Correctbook al in een vroeg stadium een onuitwisbare indruk heeft gemaakt op ZaaKado, dat kun je rustig stellen. Niet met de Correctbooks zelf (want die zijn volledig uitwisbaar), maar wel door de missie en visie van het bedrijf. Want Correctbook is een bedrijf waar mensen werken met een enorme drive om de wereld een stukje mooier te maken. Wij spraken met Tim Zondervan, salesmanager Benelux bij Correctbook. Over de impact die Correctbook heeft op de ontwikkeling van kinderen in ontwikkelingslanden. En wat ZaaKado daaraan bijdraagt, samen met haar klanten.

 

Hoe en wanneer is Correctbook ontstaan?

“Het bedrijf is in 2015 opgericht door Sam van Tol. Hij is onlangs 27 jaar geworden. Dat geeft wel aan dat hij er al jong bij was met ondernemen. Sam was op vakantie in Zuid-Afrika en zag dat er veel voedsel uit restaurants werd weggeven aan arme kinderen in de buurt. Hij vroeg zich af hoe hij deze kinderen structureel zou kunnen helpen. Waar vaak schriftjes en pennen worden meegenomen voor kinderen in ontwikkelingsgebieden, wilde hij een structurele oplossing bieden. Zo is Correctbook ontstaan.”

 

Wat is een Correctbook precies?

“Het is een uitwisbaar notitieboek waar je eindeloos in kunt schrijven omdat je de notities kunt uitwissen. Kinderen in ontwikkelingsgebieden zijn daar enorm mee geholpen omdat ze daar ofwel op een krijtbord moeten schrijven (als dat al aanwezig is) of op de grond. Je snapt dat het daar dus lastig is om ‘gewoon’ in een schrift te kunnen oefenen.”

 

  

Tim Zondervan, salesmanager Benelux (links).  Schoolgaande kinderen met hun Correctbook (rechts)

 

Op welke manier draagt Correctbook bij aan een betere wereld?

“De belofte die wij doen is dat wij voor elke verkochte Correctbook een kind drie maanden lang kunnen laten schrijven. Dat betekent niet dat ze het boekje daarna weer moeten inleveren. Wij steunen kinderen van groep 1 tot en met 4 op scholen. In deze periode ligt de focus op het leren lezen en schrijven van kinderen. Naast de schrijfboekjes geven wij ook de pennen, navulpotjes met inkt en wisdoekjes. En – last but not least – een plek om de Correctbooks veilig in op te bergen. Want als iedereen de boekjes mee naar huis zou nemen, dan zouden we er nog veel meer moeten leveren. Elk jaar sturen wij nieuwe Correctbooks naar het project en als er iets stuk gaat dan vervangen wij dat direct.”

 

 

Wanneer zijn jullie met ZaaKado in contact gekomen?

“Correctbook levert al enkele jaren aan ZaaKado maar zelf werk ik er sinds augustus 2020. Omdat ik de mensen van ZaaKado al langer ken, zijn we sinds vorig jaar nog actiever gaan samenwerken. En dat is te zien aan de impact die ZaaKado heeft gemaakt. Samen met hun klanten hebben zij in 2020 maar liefst 4.635 Correctbooks afgenomen. Dat betekent concreet dat wij maar liefst 1.158 kinderen hebben kunnen helpen. ZaaKado leverde Correctbooks aan veel verschillende bedrijven, zoals Nevi, Yource, Central Point, Koppert, Teleperformance en Olympia. Stuk voor stuk toonaangevende bedrijven die ervoor gekozen hebben om hun naam te verbinden aan Correctbook. Daar zijn we echt superblij mee en heel erg trots op!”

 

Wat hebben ZaaKado en Correctbook met elkaar gemeen?

“Maatschappelijk en duurzaam ondernemen past goed bij ons en bij ZaaKado. Zij doen veel op het gebied van duurzaamheid. Zowel binnen hun eigen bedrijf als naar klanten toe. Door het promoten van duurzame relatiegeschenken zoals Correctbook. Want de duurzaamheid van een Correctbook ten opzichte van een papieren notitieblok is groot! Voor ons is het altijd een uitdaging om businesspartners te vinden die maatschappelijke betrokkenheid ook hoog op de agenda hebben staan. Bij ZaaKado gaat dat vanzelf. Zij brengen Correctbook actief onder de aandacht van hun klanten. We hebben echt een partnership. Dat is bijzonder, want onze missie is toch een lang verhaal om te vertellen. ZaaKado is een echte ambassadeur van Correctbook. Ze staan volledig achter ons merk en weten hun klanten te overtuigen. Daarin neemt ZaaKado echt de ‘lead’.”

 

Hoe zie je de toekomst van Correctbook?

Op dit moment zijn wij actief in zes Afrikaanse landen. Naast Rwanda, waar Correctbook begon, voorzien we kinderen in Ghana, Malawi, Oeganda, Kenia en Ethiopië van uitwisbaar schrijfmateriaal. We produceren lokaal in vijf van de zes landen. Uiteraard om de plaatselijke werkgelegenheid een boost te geven maar ook om onze ecologische ‘footprint’ zo klein mogelijk te houden.”

 

Wat is jullie ambitie?

“Leuk dat je dat vraagt! Want voor 2023 hebben we een heel ambitieus doel gesteld; dan willen wij minimaal één miljoen kinderen aan één jaar schrijfmateriaal hebben geholpen. In de eerste helft van 2021 hebben we de 500.000 aangetikt, dus we zitten al op de helft. Maar dat is geteld vanaf onze oprichting in 2015. De volgende 500.000 kinderen moeten we binnen twee jaar zien te bereiken. Echt ambitieus dus. We groeien nog steeds, maar om dat doel te bereiken hebben we echt betrokken partners nodig. Partners zoals ZaaKado.”

 

Wilt u meer weten over Correctbooks met een gepersonaliseerde cover voor uw organisatie? Bel of mail ZaaKado of kijk hier.

 

 

    Vragen? Stel uw vraag hieronder: