Altijd op zoek naar een passend geschenk voor Crestron

 

Interview met Jurgen Croes van Crestron

Het Amerikaanse bedrijf Crestron is sinds enkele jaren klant bij ZaaKado. Vanuit België, het EMEA (Europe, Middle-East, Africa) hoofdkantoor van Crestron, is Jurgen Croes verantwoordelijk voor de marketing communicatie in Europa. Het bedrijf opereert wereldwijd met enkele duizenden medewerkers.

Jurgen Croes (Manager Marketing Communications Europe)

What business are you in?

“Crestron-technologie is te vinden in de boardrooms van ’s werelds grootste bedrijven, de collegezalen van prestigieuze universiteiten, op weelderige superjachten en in enkele werkelijk luxueuze huizen. Onze technologie is geïnstalleerd in het Colombiaanse Congres, het Pentagon, NASA en het Witte Huis, in rechtszalen en klaslokalen en zelfs in sportstadions van de hoogste klasse.

Wij zijn leider in het creëren van innovatieve technologieën die barrières wegnemen voor connectie, samenwerking, communicatie, comfort en controle in vrijwel elk betekenisvol aspect van ons professionele en persoonlijke leven. Crestron is ontworpen om eenvoudig, betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk te zijn en zet de standaard voor intelligente videoconferenties, distributie van digitale inhoud, slimme domoticasystemen, en besturings- en beheertechnologie. Oplossingen die mensen over de hele wereld in staat stellen meer te doen, meer te leren, meer te genieten en meer te bereiken.”

 

Waaruit bestaan de marketingactiviteiten van Crestron?

“Wij produceren de technologieën en werken met een dealernetwerk wereldwijd. Dat betekent voor onze afdeling dat wij dealers over van alles moeten informeren. Dat doen wij met verschillende marketingtools en samen met de salesafdeling. Mijn werk is grotendeels gericht op de dealers maar we werken daarnaast ook aan onze merkbekendheid. Dat doen we voornamelijk via sociale media.”

 

 

Wat doet ZaaKado voor Crestron?

“Onze marketingdivisie in Europa bestaat sinds 2019. Zelf kwam ik iets later aan boord. Mijn huidige baas Filip Sempels heeft de marketingdivisie destijds op poten gezet. Hij heeft ZaaKado gevonden, gewoon via Google. Voor de merchandise, gadgets en relatiegeschenken doen wij sinds die tijd een beroep op ZaaKado.

Onze sales organisatie kan op het online platform van Crestron terecht om onder andere geschenken te bestellen voor klanten. Zij staan recht in contact met onze dealers. We hebben een geselecteerd aanbod promo-items met ons logo beschikbaar dat door ZaaKado worden geleverd en bedrukt. Als we klanten bezoeken of een evenement hebben, kan er uit die voorraad worden besteld. Dat werkt goed.

In ons dealernetwerk zitten veel techneuten. Kleine handigheidjes die zij effectief kunnen gebruiken spreekt deze doelgroep wel aan, zoals een safety tool. Samen met ZaaKado proberen we altijd iets te zoeken wat ook echt wordt gebruikt. Het moet goed aansluiten bij de doelgroep.

Voor ons personeel doen we rond de feestdagen ook het een en ander. Twee jaar geleden was dat bijvoorbeeld een kerstpakket met een muts en sjaal. Daar schakelen we ZaaKado ook voor in. We geven aan voor wie we iets zoeken, waarna zij een creatieve voorstellen doen. Na akkoord van de HR-afdeling pakt ZaaKado het verder op, dat werkt heel gemakkelijk.

Duurzaamheid speelt ook een rol bij de keuze van relatiegeschenken. Maar wij maken geen volledige analyse van de productie. We gaan ervan uit dat ZaaKado dat zelf met haar leveranciers afstemt.”

 

Enkele voorbeelden van relatiegeschenken en giveaways, door ZaaKado geleverd en bedrukt. 

 

Welke relatiegeschenken vond u zeer geslaagd?

“Flessen waar je je drank warm of koud in kunt houden werken altijd heel goed. Maar ook de notebooks met een hardcover waar ons logo op gedrukt is, met een pen erbij. Die worden onder andere gebruikt bij trainingen. Laatst hadden we een gin tastingkit door ZaaKado laten samenstellen, voor een bepaalde campagne. We nodigden mensen uit voor een webinar en hadden daarbij een gin proeverij georganiseerd. Iets wat we recent hebben opgenomen in ons assortiment zijn accessory cases van Case Logic om mee op reis te nemen. Daar kun je al je kabels en opladers in organiseren. Heel handig!”

 

Hoe zou u de relatie met ZaaKado omschrijven?

“De samenwerking is heel plezierig. Wij werken exclusief met ZaaKado samen. Als we iets nodig hebben dan leggen wij het voor en komen ze altijd met leuke cadeau ideeën. Ik vind het prettig dat zij het creatieve proces starten. Dat verloopt allemaal heel vlot. Het is wel jammer dat ZaaKado geen website heeft met het complete aanbod van relatiegeschenken. Aan de andere kant is het juist mooi dat ze zelf op zoek gaan naar het beste geschenk. Ze reageren snel op e-mails, het contact is altijd aangenaam en ze leveren niet alleen producten bij ons op kantoor maar ook op de locatie waar de voorraad van onze webshop wordt beheerd. Die leveringen moeten aan allerlei eisen voldoen zoals codes en omschrijvingen op de verpakking. Maar daar doet ZaaKado gelukkig nooit moeilijk over.”

 

 

 

    Vragen? Stel uw vraag hieronder: